Fri fragt på alle ordre | Levering 1-2 hverdage | 2 års garanti på alle produkter | Kontakt tlf. +45 4499 7272
Fordele og ulemper ved filtreret vand
I et land som Danmark, hvor de fleste af os har været vant til at drikke vand direkte fra hanen, kan det være svært at overgive sig til tanken om at filtrere eller rense sit vand. Vi har samlet lidt argumenter for og imod – samt set lidt på nogle af myterne om filtreret vand.
Vi har samlet lidt argumenter for og imod – samt set lidt på nogle af myterne om filtreret vand. Fordele ved filtreret vand
Fjerner forurenende stoffer: Filtrering af vandet kan fjerne forskellige forurenende stoffer – herunder partikler, rust, klor, pesticider, kemikalier, bakterier og vira. Mængden varierer, efter hvilken filtreringsmetode du vælger.
Fordele ved filtreret vand
- Fjerner forurenende stoffer: Filtrering af vandet kan fjerne forskellige forurenende stoffer – herunder partikler, rust, klor, pesticider, kemikalier, bakterier og vira. Mængden varierer, efter hvilken filtreringsmetode du vælger.
- Forbedrer smag og lugt: Filtrering kan forbedre smagen og lugten af vandet ved at fjerne uønskede kemikalier og stoffer, der kan give vandet en ubehagelig smag eller lugt. Især private brøndboringer og gamle rør i storbyer kan give disse problemer.
- Reducerer risikoen for sygdomsfremkaldende organismer: Filtrering kan reducere risikoen for at indtage patogener og mikroorganismer, der kan være til stede i vandet.
- Beskytter apparater: Filtrering kan forlænge levetiden og forbedre ydeevnen for apparater som kaffemaskiner og kogekander ved at forhindre ophobning af kalk.
- Miljøvenligt alternativ: At filtrere dit vand derhjemme kan potentielt reducere behovet for at købe plastflasker med drikkevand og derved mindske affald og plastforurening.
Filtrering kan forbedre smagen og lugten af vandet ved at fjerne uønskede kemikalier og stoffer, der kan give vandet en ubehagelig smag eller lugt.
Ulemper ved at filtrere drikkevand
- Omkostninger: Der er en udgift forbundet med et ordentligt vandfiltreringssystem. I første omgang er der en anskaffelsespris – og så skal du selvfølgelig huske at vedligeholde systemet ved at udskifte filtrene efter behov.
- Undersøg effektiviteten: Filtreringssystemers effektivitet varierer afhængigt af typen af filter og de specifikke forurenende stoffer i dit vand. Nogle stoffer kan være vanskelige at fjerne fuldstændigt, så stil krav til din leverandørs dokumentation.
- Risiko for bakterievækst: Hvis filteret ikke vedligeholdes korrekt, kan der opstå bakterievækst i filteret, hvilket potentielt kan forværre vandkvaliteten.
- Besværlighed og plads: Filtreringssystemer kræver installation, vedligeholdelse og plads i køkkenet eller et andet passende sted. Du skal altså starte med at beslutte, hvor et system kan eller skal stå og gøre de nødvendige tiltag for at skabe plads til det.
Myter om filtreret vand
- Alt filtreret vand er sundt: Det er selvfølgelig ikke en myte, at det er sundere at drikke rent vand uden forurenende stoffer. Men nogle filtre er mere effektive end andre til at forbedre vandkvaliteten, så der er forskel på, hvor meget sundere vandet bliver. Her er du igen nødt til at se på, hvad dit behov er og så vælge et filtreringssystem derefter. Bliv klogere på de forskellige former for vandrensning her.
- Vi kommer til at mangle mineraler: Nogle tror, at vandet bliver usundt, når filtrering fjerner mineraler. Igen er der forskel på, hvor effektivt et filter virker, men selvom de fjernes helt, får de fleste mennesker tilstrækkeligt med mineraler fra deres kost. Er du bekymret, kan du supplere med et kosttilskud med mineraler.
- Der er ingen risiko for bakterievækst i filteret: Hvis et filter ikke vedligeholdes ordentligt eller udskiftes til tiden, kan der udvikles bakterier i filteret, hvilket kan forringe vandkvaliteten og udgøre en sundhedsrisiko. Med den korrekte vedligeholdelse undgår du, at dette sker, i moderne vandfiltersystemer er det som regel enkelt og ligetil at skifte filtrene.